5 ting til haven du bliver glad for denne sommer

Når haven rigtig skal spille, så er det vigtigt med det rette udstyr. Der kan være nemme måder at skabe en dejlig have, og der kan være mere komplicerede løsninger til haven, som vil gøre den nemmere at have.

Der kan være planter, som kan give din have noget ekstra, og der kan være dyrere løsninger, som kræver en større udgift til at starte med, men som senere hen vil tjene sig ind.

Så er der også udstyr, som bare giver rent velvære og afslapning.

I denne artikel vil vi gennemgå nogle af alle disse ting til haven, som du bliver glad for denne sommer.

Læs videre, hvis du ønsker noget inspiration til dine havemuligheder.

Hængekøje

Hvorfor ikke bare starte ved afslapningen, der skal foregå i haven. En hængekøje er simpelthen en skøn ting at have hængende i haven. Den kan byde på mangt og megen afslapning, og dig selv, dine gæster og måske endda dine børn vil elske en hængekøje.

Du kan få forskellige modeller af hængekøjer. Der findes også stativer til dem. En hængekøje behøver dog ikke et stativ. Oftest kan det være mere hyggeligt i haven, hvis den hænger mellem to træer. Men har du ikke træer, der egner sig til dette formål, kan de naturligvis altid hænges op mellem to stolper, som du graver ned, eller de kan hænges op i et købt stativ til formålet.

Gør dig selv en tjeneste, og skaf en hængekøje til denne sommers afslapning i haven.

Frugttræer

Der er ikke noget som frugttræer i en have. Og der er ikke noget som at høste fra egen grund, når det gælder ens frugt.

Man kan købe flere forskellige frugttræer, og de kan mange gange fås, så de allerede giver frugt det første år.

Selv et mindre æbletræ kan ende med at give utroligt mange æbler i forhold til størrelsen. Men der findes naturligvis også mange andre frugttræer, som kan give din have dejlig frugt.

Overvej et frugttræ, du kan blive glad for i mange år frem, men forvent måske ikke det største udbytte allerede første år.

Bærbuske

Du kan måske få noget mere ud af bærbuske allerede det første år. De plejer nemlig ofte at give godt, hvis du planter dem i tide.

Derudover vil de også give et flot liv i haven med de blomster, der vil komme, for at buskene bliver bestøvet.

Ønsker du udbytte fra din have uden det store arbejde, så er bærbuske ikke en dårlig løsning. De kan plantes i potter eller plantekasser, eller de kan plantes direkte i jorden.

Plantekasser og potter

Når vi alligevel har nævnt dem, så er plantekasser og potter også en gylden mulighed for at få en have, man bliver glad for. Du kan plante, hvad det skal være i dem, og du vil opleve liv i haven. Du vil samtidig kunne skabe indrammet beplantning, som vil sætte din have i et flot system.

Plantekasser og potter kommer i mange forskellige størrelser og former. Du kan finde plantekasser i jern eller træ, og du kan finde potter i mange forskellige designs og materialer.

Få liv i haven i et gennemtænkt system med plantekasser og potter.

Havevander

Når sommeren og solen bager, så skal haven naturligvis vandes. Der er intet bedre til formålet end en havevander. Du slår bare havevanderen til og placerer den, der hvor den skal være, og så klarer den resten.

Havevanderen sørger for at give en jævn fordeling af vandet, så der ikke er noget, der får for meget eller for lidt.

Du kan samtidig få modeller med timer, så du ikke behøver at bekymre dig om at slukke for systemet.

En god havevander giver en god have, som du kan blive glad for, når den bliver grøn og frodig af vandingen.

Robotplæneklipper

Skulle det være i år, at du endelig slipper tjansen med at slå græs? En robotplæneklipper er en dejlig hjælper, hvis man har svært ved at få slået græsset selv. Den vil sørge for, at din græsplæne er pæn og vel slået hele tiden. Og du vil slippe for arbejdet med græsslåmaskinen.

Det kræver naturligvis en investering, og de er ikke altid helt billige. Men de vil i de fleste tilfælde være investeringen værd på grund af al den tid, du sparer.

Mange flere gode muligheder

Der findes naturligvis masser af spændende og brugbare ting til haven, udover de nævnte. Man kan for eksempel finde masser af lækkert Audo Copenhagen haveudstyr hos AndLight.dk.

De har en masse dejligt udstyr til haven, som kan give muligheder, du endnu ikke havde drømt om for din have. Du kan naturligvis også finde godt haveudstyr mange andre steder.

De 5 ting vi har været igennem, vil være glædelige tilføjelser til de flestes haver, men der er selvfølgelig også lidt arbejde ved nogle af dem. Især planterne.

Men en have vil altid kræve lidt arbejde, du slipper dog for noget af det, hvis du har alle nævnte ting. For en robotplæneklipper slår dit græs, en havevander vander dine nye plantekasser med bærbuske, og de nye frugtræer i haven. Og når alle disse ting allerede er klaret, så er der ikke meget andet tilbage at lave end at lægge sig i sin nye hængekøje og nyde sommeren, solen og haven.

Menu
Top